HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Кандидат-депутатите на ГЕРБ представиха приоритетите за област Кюстендил

Кандидатите за народни представители от партия ГЕРБ за област Кюстендил представиха регионалните приоритети, които ще отстояват в 44-то народно събрание. Те декларираха пред избирателите си, че ще работят за подобряване на туристическата инфраструктура в курортните центрове Кюстендил и Сапарева баня и активно посредничество за създаване на нов туристически бранд, включващ комбинация от етно, СПА, културен и религиозен туризъм в северозападната част на Рила планина – на територията на общините Сапарева баня, Дупница, Бобошево, Кочериново и Рила.

Продължаване на реформата във водния сектор, като крайната цел е изграждане на пълен воден цикъл на територията на цялата Кюстендилска област. Комплексни усилия в посока подобряване качеството на живот в областта, които включват: активна работа за привличане на нови инвестиции, осигуряващи допълнителна трудова заетост; образователна реформа, водеща до адаптиране на квалификацията на младежите спрямо потребностите на инвеститорите. Постепенно повишение на  доходите на заетите и пенсионерите в съответствие с  повишението на  производителността на труда и икономическия ръст в страната и региона. Адекватна социална политика за по-справедливо разпределение на социалните фондове. Изграждането на Коридор №8 е сред основните приоритети на ГЕРБ, защото именно той ще утвърди предимствата на кръстопътното ни разположение и ще доведе до допълнителен инвестиционен и туристически интерес към региона.

Продължаване на програмата за саниране на многофамилните жилищни сгради, като тя ще бъде допълнена и с еднофамилни такива, и работата за хармонизиране на градската среда в населените места от областта са също акценти в програмата на ГЕРБ.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *