Кандидат-депутатите от Благоевград се стопиха до 230 след смъртта на Д. Слатински, опитвал се години наред да стане кмет на Самоков под мотото „Купувайте и продавайте, нема да ви фанат“

Районната избирателна комисия в Благоевград заличи регистрацията на един от кандидат-депутатите, които искаха да представляват областта в 46-ото НС, и техният брой падна до 230.

Отпадналият е регистрираният под №10 в листата на Български национален съюз „Нова демокрация” за Благоевградска област Димитър Йорданов Слатински. Той е от Самоков, а причината е смъртта му преди 2 дни.

Лидерът на партията Боян Расате е решил да не включва друг кандидат-депутат на негово място и в електронната бюлетина вместо името му ще се появи празен ред.

Слатински беше един от най-атрактивните кандидати за народни представители, включени в благоевградските листи.  На 68 г., бивш баскетболист, завършил българска филология, той от години бе с ампутиран крак и най-активният гражданин на Самоков, който не пропускаше местните сесии и винаги имаше „горещи” въпроси към съветниците и кмета Владимир Георгиев. На няколко пъти охраната на общината се опитваше да го гони от сградата, но той докрай отстояваше правото си да пита. Напоследък Слатински бе и редовен кандидат за кмет на Самоков, като кампаниите му бяха в изцяло комедиен стил и се водеха под мотото „На луд град – луд кмет“, „Всичко е пари“ и „Купувайте и продавайте, нема да ви фанат“. През 2019 г. цял месец той се разхождаше из града като подвижен билборд и на изборите получи 201 гласа.

Любопитното е, че и първият, отпаднал от кандидатдепутатската листа, беше от същата партия – под №6 хората на Расате бяха подали данните на жена, която обаче членовете на РИК – Благоевград не успяха да засекат в ГРАО нито по име, нито по ЕГН или адрес. Така от 11-членна, листата на БНС „Нова демокрация” се стопи до 9 кандидати начело с работещия в БАН Йордан  Манасиев, който е от Благоевград.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *