Кандидат-кметът Андон Тодоров и местни бизнесмени на среща с шефа на Търговската камара в Солун заедно изковаха екшън план за излизане на Благоевград от кризата

Това е правилният човек, увери бившата министърка на туризма Н. Ангелкова, дошла да даде рамо на подкрепения от ГЕРБ кандидат на предстоящите местни избори

Десетки представители на бизнеса събра вчера в зала “22 септември” кандидат-кметът на Благоевград Андон Тодоров на кръгла маса, за да дискутират заедно възможностите за инвестиции, туризъм и съвместни европейски проекти между Благоевград и Гърция. Официален гост на събитието беше генералният секретар на Търговската камара в Солун г-н Теодокис, който пристигна заедно с бившия министър на туризма в България Николина Ангелкова и евродепутата от ГЕРБ Андрей Новаков.
“Андон е правилният човек за кмет на този прекрасен град, защото с досегашната си работа като съветник и председател на ОбС доказа, че има волята и умее да се бори за каузи”, отчете Ангелкова, която даде и насоки за първите крачки, които бъдещият кмет трябва да направи в посока намаляване на административната тежест за инвеститорите, индивидуално обслужване на всеки бизнесмен, който ще дойде в града, и то на едно гише. “Познавам Тодоров и знам, че ще се справи, защото дори да не може да направи нещо, той има приятели и познати, които винаги ще му помогнат”, каза още тя.
Гостът от Солун поздрави благоевградчани с “Добър ден” на чист български, както го правела баба му, родом от Източна Румелия, веднага прекръсти приятеля си Андон Тодоров на “Андонис” и изрази твърдата си убеденост, че присъстващите на срещата ще намерят в негово лице човек от тяхната среда, който, на база 20-годишния си опит в частния бизнес, е запознат изначално с всичките им проблеми. Теодокис обясни и какво търсят инвеститорите – ниски данъци, бързо да се случват нещата, да няма промяна във финансовите параметри, които се договарят между общината и инвеститора, и кметът да има предварителна информация от Брюксел какви планове и програми предстоят за планиране. Според него сътрудничеството между Солун и Благоевград веднага би могло да стартира по линия на образованието с размяна на ученически групи между двата града, по линия на религиозния туризъм, както и с домакинство от страна на Благоевград на гръцките спортисти, които могат да ползват спортната ни база за тренировки.
А. Новаков с удоволствие се нагърби със задачата на информатор за плановете на Брюксел за финансиране на различни проекти и издаде, че те са огромни, защото се очаква след 12 месеца да започне V-образно възстановяване на икономиката в цяла Европа, пострадала от коронавируса както след война.
Андон Тодоров пък си призна, че за него има 2 ключови думи – предвидливост и приятели, и обясни, че е готов с екшън план за начало на така дълго чаканото от благоевградчани икономическо замогване на града им. В основата на плана Тодоров посочи бъдещата индустриална зона. Работните места и размерът на заплатите са двата основни проблема на благоевградчани и той гарантира, че те ще са главният приоритет в работата му.
В хода на дискусията кандидат-кметът получи от представителите на бизнеса и някои ценни идеи – за връзка на индустриалната зона с жп транспорта, за предлагане на инвеститори на петната за хотели, отделени в приетия застроителен план на ски курорта Картала, създаване на Консултативен съвет от различни специалисти, който да е “очите” на бъдещия кмет за проблемите на хората, назначаване на заместник-кмет по предприемачество и много други.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

 1. Почтеност!

  Какво е казала бившата министърка изобщо не ни интересува.

  Важното е, че АНДОН ТОДОРОВ, в качеството му на Председател на ОбС,

  се доказа като ОБЕКТИВЕН, ПОЧТЕН и коректен човек,

  работейки професионално за ИНТЕРЕСИТЕ на ВСИЧКИ благоевградчани!

  Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *