Кандидат-кметът на ВМРО Иван Ризов спечели жителите на Покровник с визията си за развитие на селата

Залата на кметството в Покровник се оказа тясна да побере всички, които искаха да чуят управленската програма на кандидат-кмета на ВМРО за Благоевград Иван Ризов. Той пристигна заедно с кандидатите за общински съветници Станимир Радулов, Теодора Мичева, Мария Гошева и Георги Гоцев, а до тях застана и кандидатът за управник на Покровник, издигнат от ВМРО, Недко Ангелов.

Собствен бюджет за всяко населено място, средства за благоустрояване и специална грижа за възрастните жители на селата в общината обеща на покровничани Ив. Ризов. Според  него предишното кметско ръководство е демонстрирало високомерно отношение към селата и те са били изоставени на произвола на съдбата. Затова приоритет в работата му като кмет ще бъде да разшири капацитета на социалния патронаж, за да има подкрепа за всички нуждаещи се, да се ремонтират улици в селата, да се осигурят по-ниски цени на автобусните билети за пенсионерите и безплатни детски градини.

„Покровник е прекрасно село. Най-хубавото тук е това, което вие сами сте съградили – хубави къщи с подредени дворове. Но общинската управа нищо не е направила за вас – улиците са разбити, на площада няма пейки, пенсионерският клуб е закрит, няма здравна служба, няма младежки клуб, няма спортно игрище“, обърна се към жителите на Покровник Иван Ризов.

Той им даде дума да прави ежеседмични срещи с тях и припомни, че и досега като директор на „Топливо“ АД вратите му са били отворени за всеки и на никого не е отказал среща и помощ.

Ризов определи като недопустимо отношението на досегашното общинско ръководство, което лиши селата от бюджети дори за общоселските събори и курбани.

Кандидат-кметът за Покровник Недко Ангелов се ангажира да изгради спортна площадка за децата, които сега са принудени да играят на площада и на улицата, тъй като магистралата им „изяла“ футболното игрище. Той ще настоява за спешен ремонт на детската градина, в която пердетата и килимите не са подновявани вече 20 г. Изграждане на водопровод на ул. „Тодор Александров“, уютен пенсионерски клуб, зала за младежки сбирки,  осветление и асфалт на улиците в Горната махала също чакат своето решение.

Теодора Мичева пък пожела догодина по това време жителите на Покровник да присъстват на служба в обновената селска църква. Мария Гошев определи като приоритет в работата си решаване на демографската криза в града и селата, а Георги Гоцев призова всички да упражнят правото си на вот на 27 октомври, защото само така ще се даде отпор на купувачите на гласове.

„Недко Ангелов е един достоен млад човек, който ще вземе присърце проблемите на хората в Покровник. Иван Ризов пък има всички шансове да стигне до финалната права и да възроди Благоевград и съставните села“, заяви председателят на общинската организация на ВМРО и кандидат за общински съветник Станимир Радулов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *