Кандидат-полицайка мами на изпит! Сестри от Кюстендил измислили схемата! РАЗМЕНИЛИ СЕ

20-годишно момиче от Кюстендил е била задържана за 24 часа след опит за измама – явила се на изпит по английски език вместо сестра си с нейната лична карта в Центъра за специализирана подготовка на полицаи в Пазарджик, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Срещу нея ще бъде повдигнато обвинение за опит да си служи с чужди лични документи и ще отговаря пред правосъдието.

Трикът на двете сестри е засечен при провеждане на приемен изпит миналата седмица. 20-годишната девойка, разчитайки на силната си прилика с 3 години по-голямата си сестра, решила да я замести, тъй като имала по-сериозни познания по английски. Оценката била важна, тъй като по-голямата сестра се обучавала за работа в „Гранична полиция“, където добрата подготовка по чужди езици е сред основните изисквания. Залата била пълна с кандидат-полицаи, но въпреки това квесторите забелязали, че има нещо нередно.

Веднага бил повикан директорът на учебното заведение комисар Стоян Зайков, съобщава Дарик. Той поканил Анита в кабинета си на разговор, при който тя си признала каква е замислената схема. Разказала, че със сестра й замислили размяната, след като прочели в интернет как студенти или кандидатстващи за висши училища успявали по същата схема да вземат изпити.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *