Кандидат-президентът на БФС Д. Бербатов в Благоевград: Имам екип от специалисти, но ако нещата не тръгнат, псувайте мен

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов бе посрещнат от 50-ина представители, предимно на аматьорски футболни клубове, на стадион „Христо Ботев“ в родния му Благоевград вчера вечерта. Бившият национал пристигна с двама от ключовите членове на екипа си – адвокат Петър Величков и Борис Станков. „Пичове, готови ли сме?“, стопи леда между себе си и аудиторията почетният гражданин на областния център на Пиринско, който не седна цели 90 минути (точно колкото един футболен мач) през цялата среща, проведена на главната трибуна.


Д. Бербатов дава автограф върху топката на малчуган от Г. Драглище

„Ако някой друг дойде и застане така, пред вас, искам да ми звъннете. Властта е у вас. Събирате се 1/3 от клубовете и сваляте този, който се кичи с титлата президент на футболния ни съюз. Това не му е бащиния. Чудя се как досега не сте го направили? Не разбирам от доста неща, но имам екип от тесни специалисти, в който всеки си знае мястото. Ако впоследствие нещата не тръгнат, псувайте мен. Парите от ФИФА и УЕФА са много, има и за аматьорския футбол. Има, но някой трябва да ви подготви как да ги вземете. Ако сте доволни и щастливи да ви държат роби, мълчете и търпете. Когато става въпрос за футбол – аз съм такъв. Подвиквам, емоционален съм“, обърна се към хората Д. Бербатов и ги призова да питат, за  да има диалог. Първи се изправи играещият шеф на петодивизионния „Градешница“ (Долна Градешница) Тодор Гюрев.

„Надявам се повече да не е този президент в момента. Сега не става въпрос за помагане на аматьорския футбол, а за неговото спасение“, заяви Т. Гюрев. “Имаме проблем с треньорските кадри. Лиценз С и 1800 лева, а по-високият – Б, струва 2700 лева, наскоро един от нашите се отказа, защото няма как да плати. Съдийските такси за децата не може ли да се поемат от БФС“, бяха част от предложенията на шефа на третодивизионния „Пирин“ (Гоце Делчев) Димитър Коршумов.

„Такса участие и картотеки за подрастващите да се намалят“, включи се и емисарът на „Малеш“ (Микрево) Радослав Пецанов. „Възраждаме футбола в Логодаж, но не знаем какво да прави с пререгистрацията на клуба“, загатна Кирил Христов. „БФС дава 80 топки за елитните клубове, 40 за тези от Втора лига, 10 за треторазредните, а до другите по-надолу не знам стига ли нещо. След края на сезона младите играчи отиват където си искат, защото сме аматьори и почваме наново“, оплака се началникът на челника в Югозападната Трета лига „Вихрен“ Георги Манолев, а веднага го подкрепи старши треньорът на „Пирин“ (Разлог) Христо Джоджов. „Телевизията ни дава по 1000 лева за излъчен мач, нямаше да ги пуснем, ако не ни заплашваха, че ще ни изхвърлят от първенството“, вметна кметът на Симитли Апостол Апостолов-Поли, който уважи Д. Бербатов, въпреки че преди време обяви подкрепата си за Христо Порточанов като алтернатива на Борислав Михайлов. Изпълнителният директор на „Пирин“ Таско Тасков пък предложи вотът да е явен. В края Бербо раздаде на клубовете пакет от документи, които да попълнят и да предизвикат конгрес на БФС на 21 септември в НДК.

По-рано през деня стана ясно, че Димитър Бербатов и екипът му ще обжалват решението на Софийския градски съд да възстанови Борислав Михайлов като президент на БФС. Знаем какво се случва, знаем, че хора им звънят да им казват да не ходят на срещите. Това вече е страх от другата страна, бранят да не се случи тази промяна и те си имат техни схеми на действие, които са остарели. Но никакъв страх не трябва да има, защото тези отбори в мое лице имат нужната подкрепа и накрая ще видят, че като спечелим не е имало нужда да се страхуват”, категоричен е Бербатов.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *