Канелата – ароматна подправка с неподозирани ползи за здравето

Канелата е най-често използваната коледна подправка. Без миризмата на канела Коледа няма да е същата.

Тя се използва най-вече в сладкарството, като се добавя към десерти, сладки питиета, конфитюри и сладка.

Но ароматната подправка е и незаменимо лекарство от природата. Малко известни са нейните лечебни свойства. Вижте някои неподозирани качества на канелата:

Фармацевтични изследвания доказват, че канелата притежава общоукрепващо имунната система свойство. Тя е добър антиоксидант и има силно противовъзпалително и антибактериално действие.

Канелата помага за понижаване на кръвната захар и се препоръчва на хора, страдащи от диабет, възбужда апетита, спомага за храносмилането и има тонизиращо действие. Тя е отличен антисептик (пребиотик) и благоприятства развитието на добри бактерии (пробиотици) в стомашно-чревния тракт. От друга страна, като ароматно вещество тя се излъчва през бронхите и кожата, там също действа антисептично.

Ароматната подправка е ефикасно лекарство и при хипертония, бронхит и простудни заболявания, проблеми със ставите.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *