Канелени рулца

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • брашно – 400 г
  • сол – 1/2 ч.л.
  • захар – 2 с.л.
  • мая – 1 ч.л. суха
  • олио – 3 с.л.
  • яйца – 1 бр.
  • прясно мляко – 120 мл топло
  • вода – 120 мл топла
  • ЗА ПЪЛНЕЖА
  • масло – 30 г
  • кафява захар – 2 – 3 с.л.
  • канела – 1 ч.л.
  • стафиди – 1 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Загрейте фурната на 200 градуса. Пресейте заедно брашното, солта и захарта, добавете маята.

Смесете яйцето, олиото, млякото и водата и прибавете към брашното.

Замесете меко тесто и го ставете да престои на топло, за да удвои обема си, след което замесете отново.

Разточете тестото и го нарежете на две части. Намажете ги с размекнатото масло. Смесете захарта и канелата и поръсете отгоре, завършете със стафидите.

Завийте двете части на руло и ги нарежете. Намажете с още масло и оставете да престоят 30 минути. Запечете за 20 минути.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *