
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- брашно – 400 г
- сол – 1/2 ч.л.
- захар – 2 с.л.
- мая – 1 ч.л. суха
- олио – 3 с.л.
- яйца – 1 бр.
- прясно мляко – 120 мл топло
- вода – 120 мл топла
- ЗА ПЪЛНЕЖА
- масло – 30 г
- кафява захар – 2 – 3 с.л.
- канела – 1 ч.л.
- стафиди – 1 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Загрейте фурната на 200 градуса. Пресейте заедно брашното, солта и захарта, добавете маята.
Смесете яйцето, олиото, млякото и водата и прибавете към брашното.
Замесете меко тесто и го ставете да престои на топло, за да удвои обема си, след което замесете отново.
Разточете тестото и го нарежете на две части. Намажете ги с размекнатото масло. Смесете захарта и канелата и поръсете отгоре, завършете със стафидите.
Завийте двете части на руло и ги нарежете. Намажете с още масло и оставете да престоят 30 минути. Запечете за 20 минути.