Канелони със сирене и кашкавал

Необходими продукти:

12 листа за лазаня – пресни или замразени или сухи канелони

2 скилидки чесън, ситно нарязани

700 г домати от консерва, обелени и нарязани

1 с. л. доматено пюре

2 с. л. зехтин

½ ч. л. риган

1 с. л. босилек, нарязан на ситно

за пълнежа:

3 стръка пресен лук

2 с. л.зехтин

3 средно големи тиквички настъргани

1 ч. л. настъргана кора от лимон

200 г сирене тип дунавия, натрошено

200 г настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Сгорещява се зехтинът, в него се слага чесънът и се разбърква, без да се зачервява. Добавят се доматите, доматеното пюре, риганът, сол и пипер на вкус. Сосът се слага в тавичка в загрята до 200° С фурна.

За пълнежа лукът се слага в загретия зехтин, разбърква се и се добавят тиквичките. Разбъркват се 3-4 мин., махат се от огъня, овкусяват се с кората от лимон и се добавят половината от сиренето и от кашкавала. Сместа се разпределя между листата лазаня и те се навиват на не много стегнати рула.

Рулата се поставят във врящия доматен сос и се поръсват с останалото сирене, кашкавал и босилек. Запичат се 10-15 мин., докато се зачервят.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *