Каноли

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

150 г брашно
1 супена лъжица захар
1/2 чаена лъжичка канела
голяма щипка сода бикарбонат
щипка сол
1 чаена лъжичка какао на прах (по избор)
30 г. масло
1 жълтък
50 мл бяло вино
слънчогледово олио
шам фъстъци
половин стандартен пакет черен шоколад
за крема: 
200-250 г рикота
100 г маскарпоне
1/2 чаша захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресейте брашното, канелата, содата, какаото в купа с щипка сол. Добавете захарта и ги смесете. Добавете размекнато масло и смесете докато няма бучки. Смесете заедно жълтъка и виното и ги сипете при другите съставки. Внимателно месете тестото в купата, за да се смеси всичко много добре. Сложете прозрачно фолио отгоре, за да не влиза въздух и за около 30 мин го оставете в хладилника. Когато го изкарате го разточете на тънко и изрежете хубави, не много големи квадрати. Увийте ги около форми или ако нямате около нещо кръгло (аз ги увих около форма за шприц :D) Залепете с белтъка, който ви остана и ги сложете във фризера за около 15-20 минути, за да си запазят формата когато се пържат. През това време напълнете 1/3 от висока тясна тенджера с олио (или фринтюрник) и го оставете да се загрее. Ако започне да пуши, сложете капака на тенджерата отгоре и намалете котлона. Температурата му трябва да бъде не повече от 180 градуса. Махнете формичките или каквото сложихте отвътре. Дълбоко пържете канолите, за да станат златисто кафяви. За да направите крема смесете двете сирена и захарта и разбъркайте. Сложете в шприц и обилно напълнете канолите. Разтопете шоколада и натрошете на ситно шамфъстъците. Украсете както желаете. Идея. Потопете само единия край на канолата в течния шоколад преди да сложите крема и поръсете с малко фъстъци. Изчакайте шоколадът да се втвърди. Напълнете с крем и нежно с бързи движения над канолата изпръсквайте малко шоколад след това сложете съвсем малко крем отгоре в средата и поръсете само него с фъстъци.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *