Капанчетата на жп гарата в Дупница хлопват кепенци едно след друго, търговка: Няма пътници, днес я продам 20 кафета, я не, зимата затваряме, за да не плащаме и отоплението

Капанчетата на жп гара Дупница хлопват кепенци едно след друго, а все още работещите търговци се оплакват от липса на клиенти. От началото на годината са затворили една от закусвалните и няколко капанчета, в които са предлагани кафе, кебапчета и закуски.

Възрастна продавачка си спомни времената, когато с влаковете пътували миньорите в Бобов дол. “Тогава работехме денонощно. По всяко време имаше хора на перона на жп гарата. Миньорите се връщаха от втора смяна около 2-3 часа сутринта. Щом слезеха от влака, влизаха в капанчетата. Някои започваха деня с чаша ракия, други си купуваха нещо за хапване. Въртеше се голяма търговия. Сега я продам 20 кафета на ден, я не. Някой си купи баничка… и това е”, разказа жената и допълни: „Затвориха мината в Бобов дол и пътникопотокът намаля драстично. Сега във всяка къща има и лека кола. Хората не пътуват толкова често и с автобуси. Автобусите се понапълнят сутрин и вечер. През деня минават малко хора”, разказа дългогодишната търговка.  

Нейни колежки се присъединиха към думите й. Някои от тях са готови през зимата да затворят, за да не плащат за отопление, и през пролетта да отворят отново капанчетата.

Служител на жп гарата в Дупница заяви, че на ден минават не повече от 200 пътници, голяма част от които ученици и студенти в Благоевград и работещи в София дупничани.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *