Капитанът на „Вихрен“ В. Георгиев скъса бедрен мускул в Петрич, вратарят В. Ганев се вдигна на крака

Неприятна контузия споходи капитана на “Вихрен” Валери Георгиев миналата сряда в отложения мач с “Беласица” в Петрич, която му попречи да помогне на съотборниците си при победата срещу “Сливнишки герой” през уикенда, изравнила детелините с “Марек” на върха в класирането. Нещо повече, прегледът на бранителя показа скъсване на бедрения мускул, което го оставя извън терените за по-дълъг период от време. Верен на традицията при всички по-сериозни травми, 36-годишният играещ пом. треньор на санданчани отново се остави в ръцете на лекаря на пловдивския “Локомотив”, където изигра близо 100 мача през периода 2010-2014 г., по времето, когато пари наливаше сегашният благодетел на вихренци Константин Динев. Доктор Константин Павлов е предписал на отколешния си пациент медикаментозно лечение с мускулни инжекции.

“Имам безпрекословна вяра на д-р Павлов и затова винаги се обръщам към него. Не знам колко време ще бъда извън терена, може един месец, може и повече. При всички случаи полусезонът за мен приключи преждевременно. Съжалявам, че няма да мога да съм на линия в заключителните есенни мачове, които ще бъдат тежки, а изходът от тях изключително важен”, коментира В. Георгиев.

Двубоя срещу „Героя“ пропусна и стражът Веселин Ганев заради травма, също получена на ст. “Цар Самуил”, но от вчера отново е в строя и по всяка вероятност ще бъде на линия за визитата в Ботевград срещу „Балкан“ в края на седмицата.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *