HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Капитанът на националния отбор и на „Лудогорец“ Св. Дяков приет студент в ЮЗУ

Капитанът на българския национален отбор по футбол и на шампиона „Лудогорец“, благоевградчанинът Светослав Дяков, се записа студент в новата специалност в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – „Спорт – треньор по футбол”. Новината потвърди и деканът на Факултета по обществено здраве, здравни грижи и спорт доц. д-р Стоян Везенков. „Да, Светослав Дяков дойде днес /б.р. вчера/ да се запише, срещна се и с мен, остана половин час, тъй като бързаше”, каза доц. д-р Везенков.

Футболистът бе приет студент в ЮЗУ още през 2015 г., но в специалност „Физкултура и спорт“. Вчера не стана ясно дали той е прекъснал следването си, но е факт, че тази есен Св. Дяков е първокурсник в треньорската специалност.

Припомняме, че специалност „Спорт“ бе разкрита преди две години. Подкрепата си за новата специалност и готовност за сътрудничество тогава засвидетелстваха цяла плеяда спортни величия – Ирина Никулчина, Екатерина Дафовска, Симеон Щерев, Александър Томов, президенти на спортни федерации и клубове, които лично дойдоха на среща в 1-ви корпус на университета. Приемът на студенти започна през академичната 2015/2016 г. и ЮЗУ стана вторият университет в страната /след НСА/, подготвящ треньори по 11 вида спорт.

Сред приетите в първия випуск са бронзовите медалисти от световното първенство по футбол в САЩ ’94 Петър Михтарски и Емил Костадинов, спортно-техническият директор на „Ботев” Асен Караславов, вратарят на „Славия” Георги Петков и още куп известни футболисти. Второкурсничка ще е бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро Елица Янкова.

На практическия изпит по футбол през месец март тази година се явиха капитанът на „Ботев” /Пловдив/ Лъчезар Балтанов и двамата вратари на отбора Георги Георгиев и Мартин Димитров, които получиха отлични оценки от изпитната комисия с председател проф. д-р Васил Жечев и са сред новите студенти в ЮЗУ за предстоящата 2017/2018 г.

Без проблем с практическия изпит по тенис се справи и „Мистър България 2016” Калоян Михайлов, който е на корта от 6-годишна възраст и също ще прекрачи прага на ЮЗУ – Благоевград тази есен.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Chorthippus biguttulus

    Никой от изброените по-горе набедени “звезди” не се е мяркал в ЮЗУ-то, нито ще го направи. Тия само плащат таксите и идват накрая да си вземат дипломите (освен ако на “супер звездите” не им ги носят и у дома). Пълна порнография, а и какви специалисти има в ПУЦ-а, че ще готвят треньори?! Жечев е наистина “професор”, но на софрите, а другите са световно неизвестни специалисти. Виж, деканът ще ги осветли по въпроса за сексуалното (пеещо) поведение при скакалеца, по което е спец…

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *