Капитанът на „Пирин“ Н. Бодуров пребори вируса край морето, Съни Дяков се диви на головете на младок

Капитанът на орлетата Николай Бодуров пребори летния вирус, който пипна на лагера в Слънчев бряг, и е в готовност да изведе отбора тази вечер в проверката срещу „Добружда“ в Несебър. Асът в центъра на зелено-бялата отбрана пропусна втората „шестица“, която пиринци зашиха в предсезонните контроли срещу „Созопол“ в сряда. Тогава лентата преди почивката сложи новият му партньор в защитата Петър Занев, а след антракта я пое Станислав Манолев.

Мениджърът Уорън Фийни остана доволен от видяното, но се въздържа от конкретни оценки: „Дотук в двете приятелски срещи момчетата записаха две по 45 минути и се видя желанието да се играе с темпо и сила. Мисля, че се получи фантастичен тест за нашия отбор. На сто процента тези мачове все още ни служат за навлизане в нужната физическа форма. По другите компоненти от играта и по детайлите ще работим в оставащите две седмици и половина до началото на първенството. Сега е важно да продължим подготовката без контузии. Всички се справят добре, не мога да отлича някой специално. Мога да поздравя съперниците, които имаха своите моменти, но в крайна сметка разликата в класите оказа влияние върху резултата“, заключи северноирландският спец.

Повелителят на титлите Светослав Дяков отдаде дължимото на Иван Тасев, който вече има на сметката си в досегашните два мача три попадения. „Това момче срещу „Созопол“ не само отбеляза два гола, а два страхотни гола, отиграни като голям футболист.  Радвам се, че имаме и други добри млади играчи. Силно се надявам да израснат покрай нас, опитните, все пак „Пирин“ винаги се е славил като люпилня на таланти. Приятно съм изненадан от динамиката на тренировките, няма контузии, което е много важно на този етап от подготвителния период. Започват да се напасват нещата, събрани са добри футболисти и нашите фенове трябва да са доволни. Останалото си зависи от нас самите. Не си правим илюзии, че ще бъде леко, но с повечко пот ще успеем да отговорим на очакванията“, коментира Съни.

Възможно повече точки в началото на кампанията си пожела халфът Венцислав Бенгюзов. „За мен няма лесна и трудна програма на първенството, защото отборите са равностойни и често мачовете се печелят с желание и себераздаване. Хубаво ще бъде да вземем колкото се може повече точки в първите кръгове, за да ни е по-спокойно след това. На този етап от подготовката всеки от нас се чувства малко или повече изморен. В контролите обаче стискаме зъби и се раздаваме на максимума. По отношение на колектива нямаме никакъв проблем. Новите момчета са родени в този клуб, тренираме с настроение, играем с настроение и вече чакаме официалните мачове“, заяви кресналията.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *