Каплата невинен за държане на голямо количество боеприпаси

Районният съд в Дупница призна за невиновен Васил Капланов по обвинение за незаконно държане на голямо количество боеприпаси и му наложи административно наказание глоба 600 лв.

Съдебният състав, под председателството на съдия Ели Скоклева, с двама съдебни заседатели, призна подсъдимия Васил Капланов за невиновен в това, че на 7 август 2020 г. на два адреса в Дупница е държал голямо количество боеприпаси за огнестрелни оръжия, съобщава “24 часа”. Тогава при обиск бяха открити 115 патрона калибър 9х19 мм.

Съдът наложи административно наказание глоба от 600 лева на Капланов затова, че е нарушил Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

В полза на държавата се отнемат 2 пълнителя за пистолет, единият с 8 патрони, а другия с 16 патрони, иззети при претърсване, както и 191 патрона 9×19 мм.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Кюстендилския окръжен съд.

Патроните бяха открити при обиск в дома на Капланов след като изчезна безследно Янек Миланов. Янек бе забелязан за последно на 31 юли вечерта да се качва в джипа на Каплата и оттогава следите му се губят.

В социалните мрежи бе създадена група “Къде е Янек”, а дупничанинът Димитър Недев, който изразил мнение там, се оплака, че е заплашван с убийство от Капланов. Това станало през социалната мрежа, докато Недев е на почивка в Слънчев бряг със семейството си. Заради това делото срещу Капланов за закана с убийство бе пратено в съда в Несебър, но преди дни ВКС разпореди да се гледа в Дупница, защото обвиняемият и свидетелите живеят в района на съда в Дупница.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *