КАПРИЗИТЕ НА ЖРЕБИЯ! Ветераните на „Пирин“ разбраха с 1 ден закъснение, че пак гостуват, този път в Кюстендил

Футболният отбор на „Пирин“ не извади късмет при жребия и се налага да гостува във втори мач от държавния шампионат за ветерани, в който възобнови участие след 5-годишна пауза. Следващото препятствие на орлетата е ФК „Кюстендил“, а двубоят на стадион „Осогово“ най-вероятно ще бъде в сряда /7 ноември/. До него избраниците на наставника Петър Цветков-Бел стигнаха с драматичен обрат срещу „Беласица“ в с. Първомай. Частична компенсация за дублирането на поредните изпитания навън е фактът, че почиваха в 1-ви кръг, докато петричани се надиграваха с „Вихрен“. Кюстендилци също нямаха празно и надвиха „Марек“ и „Германея“. По-притеснителното около ситуацията е, че никой от Зоналния съвет на БФС – София не информира пресслужбата на благоевградчани за датата и часа на тегленето, както бе предварителната уговорка. Така намерението на зелено-белите да изпратят емисар на жребия пропадна, а те разбраха с кого ще играят от медиите. Иначе името на ФК „Кюстендил“ е приблизително толкова известно при мъжете, колкото и настоящият шампион за ветерани „Витоша“ /Б/ с водещ голмайстор премиера Бойко Борисов. Реалностите при селектирането на формации от състезатели, преминали възрастовата граница от 35 г., обаче у нас са щедри. Така златните медали могат да огреят витрината на произволно населено място с футболен отбор, без да са записали и секунда за него като активни играчи.

Марката „Пирин“ не може да си позволи такова унижение и разчита само на свои – Ивайло Андонов, Георги Бачев, Емил Равначки, Станислав Бачев, Радослав Бачев, Иван Цветков, Иво Тренчев, Атанас Лясков, Иван Стойчев, Димитър Коемджиев, Атанас Николов, Георги Даскалов, Михаил Ролев, Божидар Янков, Костадин Марков, Петър Бандев, Петър Кепов, Тодор Лулейски, Антон Бачев, Костадин Трендафилов, Радослав Митревски, Лъчезар Дафков.

ФК „Кюстендил“ също не може да се оплаче от липса на местни кадри, макар и ритали основно за по-големия брат „Велбъжд“ – Евгени Йорданов, Иво Максимов, Ивайло Странджов, Николай Николов-Чезето, Даниел Йорданов, Владислав Стойков… В другата двойка от тази фаза в турнира на Югозапад обединени ветерани на Перник срещат „Локомотив“ /Вакарел/.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *