Карадайъ: Да спрем омразата, разделението, арогантността и агресията в политиката – това пожелаха избирателите

Бяхме на консултации при президента за евентуално предстоящо връчване на мандати и съставяне на правителство и изразихме нашето мнение. Ние предварително имахме възможност да изразим нашата позиция на ДПС, че ние разбираме вота на избирателите като желание за промяна и от тази гледна точка ние обявихме, че няма да подкрепим предложено правителство от ГЕРБ или от БСП.

Това съобщи Мустафа Карадайъ след консултациите при президента.

Ние изразихме и нашата готовност, че бихме подкрепили правителство, предложено от новите партии в Народното събрание при ясна програма, при ясни цели, инструменти и срокове, допълни той.

Най-вероятно и вие сте забелязали, че модела на правене на политика, на който сме свидетели от 11 години, а именно – омраза, разделение, противопоставяне, арогантност, агресия, в момента продължава само от една парламентарна група в НС. Според нас този модел на правене на политика трябва да бъде променен и именно това е и заявката на избирателите. Да спрем омразата, разделението, арогантността и агресията. Да възстановим нормалността в политиката, демокрацията в България, да дадем рестарт на държавността. Това е резултата от изборите, посочи той.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *