Каракачанов: Възможен е нов кабинет без Бойко Борисов

Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че ще подаде оставка, ако командирите, коалиционният съвет или премиерът смятат, че не се е справил като министър на отбраната.

Той и президентът Румен Радев присъстваха на военноморското учение “Бриз 2020”. По-рано държавният глава беше посрещнат на Морската гара в Бургас от две агитки, скандиращи “Оставка” – едната в подкрепа на управляващите, а другата – в подкрепа на националния протест. Преди да се качи на кораба “Горди”, президентът Румен Радев отказа да отговаря на журналистически въпроси. Той напусна учението “Бриз 2020” два часа след като то започна.

Каракачанов коментира, че е възможно новият ремонтиран кабинет да бъде без министър-председателя Бойко Борисов. Това обаче ще се коментира след вота на недоверие, предаде БНР.

Според министъра, е нужно приоритизиране на съществуващата програма. Относно протестите в страната, вицепремиерът посочи, че трябва да има по-голяма чуваемост на това, което обществото очаква. По време на обучението министърът на отбраната съобщи, че до октомври тази година ще бъде подписан договор за два нови военни кораба. Процедурата е приключила. Изпълнител ще е немска фирма. Строителството на корпусите на корабите ще бъде направено от българска корабостроителница, а въоръжението ще е от чужбина. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *