Каракачанов: Никой не е следил Нинова

Полицаите не са следвали лидера на социалистите Корнелия Нинова. Били са двама полицаи в патрулка, на практика тя ги следва, като отива при тях. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Повод за думите му е твърдението на председателя на БСП, че имало полицейщина спрямо нея при посещението й в Ямболско.

„Полиция имаше, и то по една патрулка от месните РПУ. Контролираше се да не би заразените животни да се изнесат и оттам да плъзне заразата“, обясни той, цитиран от Фокус.

„Във въпросното село, в което беше Корнелия Нинова и в съседните села имаше патрули, за да не се изнася заразеният добитък. Никой не е следил никой“, каза Красимир Каракачанов. „Корнелия Нинова си позволи да излъже пред журналистите и след това се отрече, разбира се. Излъга, че се избива добитъкът в Странджа, за да се принудят да се изселят“, заяви министърът. „Точните й думи бяха: „нали четете, че на Безмер нощно време кацат самолети с нелегални мигранти“ са гнусна лъжа. Тогава поисках проверка от ДАНС, макар че ми е ясно, че няма как не да кацне, да излети самолет от военно летище, без аз да знам“, каза Красимир Каракачанов. По думите му това  „е мащабна лъжлива кампания, част от кампанията за фалшивите новини, с които се целеше да се дестабилизира положението“.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *