Каратистка от Сандански втора на световното по шотокан в Карлови Вари

Атина Трендафилова от „Спартак“ /Сандански/ завоюва сребърен медал от световното първенство по шотокан за девойки в Карлови Вари /Чехия/. Тя заслужи отличието в кумите ипон шобу в кат. +57 кг. Освен това спечели бронз в оупън категорията на новата дисциплина кумите санбон шобу и бе част от националния тим на България, който е трети в отборния спаринг. Димитър Стоянов /+73 кг/ остана четвърти в кумите ипон шобу. Дебютантката Лидия Златкова /32 кг/ трябваше да се бори с по-високи и по-тежки състезателки в кат. до 50 кг на кумите ипон шобу при миникадетите, но показа воля и характер. В проведената паралелно световна кохай купа най-добре от санданчани се справи Захара Сиракова, която е трета на кумите джу ипон в оупън кат. за миникадети.

Слави Сираков отбеляза значителен напредък при децата и е с потенциал да посегне към призовите места на следващия турнир. В двете прояви се включиха

над 2000 състезатели от 5 континента. Нашите национали са първи по медали в кохай купата и втори на световното. Сред реферите се изявиха санданските треньори Костадин Чепандов /ІІІ дан/ и Георги Чепандов /ІІ дан/, които участваха и в специализирания семинар, ръководен от шефа на съдийската комисия на световната федерация Колин Пат /VІІІ дан/.

МАРИЯ ПЕТРОВА


Захара Сиракова

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *