HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Кардиолог, гост на селски събор, счупи крак, докато освобождава масата в заведение, грубо скастрен от собственичката, че седи само на кафе

62-годишен доктор пострада тежко на родова среща в село Никудин, община Струмяни, на продължилия няколко дни събор за Илинден. Кардиологът в София д-р Слави Славов бил гост на събора в селото заедно със съпругата си Мария, която преди много години работила в Никудин като медицинска сестра.

„Инцидентът стана около 22 часа в кафенето в центъра на селото, където медикът седна да изпие едно кафе”, разказаха санданчани, станали свидетели на сцената, които били по това време в центъра на селото. „Бяхме на съседната маса, когато собственичката на кафето дойде при доктора и доста грубо го накара да освободи масата, тъй като седял вече доста време само на едно кафе, а тя имала клиенти, които искали да пият бира”, разказаха Лили и Александър Евтимови. „Изправяйки се рязко, притеснен, мъжът, който ходи с бастунче заради проблеми с единия крак, падна и си счупи ставата на здравия крак. Докато пристигне линейка, около 20 минути човекът лежа на земята, а собственичката на кафето през това време сервираше на гостите си, сякаш нищо не е станало. Възмутени сме, докъде стигнахме хората, за 10 лв., които ще вземе от тримата за три бири, изгони човека от масата”, възмущават се сем. Евтимови и допълват, че медикът цял ден безплатно преглеждал бабите и дядовците в селото, които се събрали пред къщата, в която гостувал д-р Славов, още рано сутринта в събота.

„На нито един човек не взе пари, всички ги прегледа, премери на възрастните кръвното, а на няколко човека с проблеми каза да отидат при него във Военномедицинска академия за по-обстойни прегледи, а когато седна да си почине и да изпие едно кафе, как се отнесоха с него”, коментират от семейството.

След около 20-ина минути екип на Спешен център – Сандански пристигнал на мястото на инцидента и вдигнал лекаря, който малко след това бил транспортиран за столицата, тъй като се нуждаел от спешна операция, разказват присъствали на инцидента. Те твърдят, че заведението, в което станала случката, преди години пак заради лошо отношение към клиенти било проверявано и глобено.

ВАСИЛЕНА ВАСИЛЕВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *