КАРИЕРА! Най-младата съветничка, студентката Ал. Георгиева, напуска ОбС – Разлог, започва работа във фондация „Отворено общество”

ОбС – Разлог ще има нов общински съветник. Най-младата парламентаристка Александра Георгиева, която влезе от квотата на БСП, е подала заявление за прекратяване на правомощията й като общински съветник. Мотивът й е нова работа, която изисква политическа необвързаност. Новината потвърди лично Александра Георгиева, която сподели, че решението й е добре обмислено.

„Оттеглям се от Общинския съвет поради причината, че преди повече от две седмици получих предложение за работа във фондация  „Отворено общество“. През тези две седмици обмислях предложението и реших да приема. Работата е изключително динамична и придружена с много пътувания, което не ми позволява да я съчетая с работата на ОбС. Пряко ангажирана съм със създаденото към фондацията движение, което се нарича ПРК (Постоянна ромска конференция) и има изискване да не съм пряко политически обвързана“, поясни мотивите си за напускането на парламента Александра Георгиева.

Александра Георгиева бе най-младата съветничка в Разлог. При полагането й на клетва тя бе едва на 20 години, студентка втора година в ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Правомощията на Александра Георгиева бяха прекратени официално вчера с решение на ОИК – Разлог и бе обявено името на следващия от листата на БСП, който ще заеме мястото й в местния парламент. Това е Тодор Иванов, който по образование е хидроинженер и пенсионер от мината. В периода 1995-1999 година е бил заместник-кмет на община Разлог. В момента работи в частна фирма.  

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *