HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Картинг писта с хотел за отдих на състезателите вдига транспортен бос на 28 дка в Бараково

Собствениците на благоевградската транспортна фирма „Гълъбови транс“ ЕООД – Александър и Антоанета Гълъбови, започват строителството на модерен картинг комплекс в кочериновското с. Бараково. Той ще бъде разположен в местността Чапрашажко до Е-79, при новопостроеното кръгово кръстовище за подстъпа към АМ „Струма“ и отклонението за Бараково.

Върху площ от 28 дка инвеститорите планират асфалтобетонна писта с дължина 1000 м, съдийска вишка, медицински пункт и помещение за техническата комисия, както и паркинг за 8 автомобила и пожарна кола. Електрозахранването на картинга ще е с дизелов генератор, за противопожарни нужди ще се използва полиетиленов резервоар, а на първо време състезателите и зрителите ще се охлаждат с бутилирана вода и ще ползват химическа тоалетна.

Веднага след като получи разрешение за строежа от главния архитект на Кочериново, за което чака 4 години, миналата седмица Ал. Гълъбов депозира в община Кочериново и допълнение към инвестиционното си намерение, включващо изграждане на водовземно съоръжение за питейно-битово водоснабдяване, за което ще направи сондаж с дълбочина 90 м. Заедно с него бизнесменът ще изгради и модерна административно-битова сграда на 3 етажа, всеки от тях с площ от 150 кв.м. На І етаж планът е за рецепция и бар за 20 души, а на горните етажи ще има по 5 стаи с 2 легла и самостоятелни санитарни възли, където ще могат да отдъхват картинг състезателите. Сградата ще се осветява от фотоволтаични панели на покрива, а отоплението ще е с газ. Пред сградата се планира покрит паркинг за 10 картинга.

Картинтъг напоследък набира все повече почитатели в България, инвестицията е сравнително малка, а възвращаемостта е доста бърза, като се има предвид, че една 10-минутна сесия струва средно 20 лв., в които са включени инструктаж по безопасност, наем на карт, санитарна шапка, каска и ръкавици. Засега в района има само една картинг писта – край Благоевград, която е с 250 м по-къса от тази в Бараково.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *