Картофена запеканка по селски

Необходими продукти:

• 1 кг картофи

• 1 кг патладжани

• 500 г кайма

• 64 г *Малки тайни* за запеканка с картофи по селски (2 пакетчета)

• 200 г кашкавал

Начин на приготвяне:

Каймата се запържва, добавят се патладжаните нарязани на шайби и се запържват още 2-3 минути. Картофите също се нарязват на тънки шайби. В тава се редуват от картофите и каймата с патладжаните. Заливат се с разтворените пакетчета *малки тайни* в 600 мл вода. Пекат се в предварително загрята на 200С градуса фурна около 40 минути. Поръсват се с настърган кашкавал и се допича още 10 минути.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *