Картофена крем супа с овесени ядки

Необходими продукти:

Картофи – 750 гр.

Прясно мляко – 1 ч.ч.

Масло – 50 гр.

Овесени ядки – 1 ч.ч.

Сол, черен пипер – по 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

Сложете на котлона тенджера с вода – около 1,5 л. Обелете картофите, нарежете ги на кубчета и ги сварете. Овкусете със сол и пипер, пасирайте. Върнете супата на котлона, добавете млякото, маслото и овесените ядки. След около пет минути супата е готовна. Сервирайте с крутони.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *