Картофена крем супа

Продукти:

1 кг картофи, обелени и нарязани на кубчета

30 гр брашно

2 чаши прясно мляко 2%

1 чаша безсолен пилешки бульон

170 гр обезмаслена заквасена сметана

1 1/4 чаени лъжици сол

1/2 чаена лъжица черен пипер

75 гр чедър сирене, настъргано

6 парчета бекон

3 супени лъжици нарязан сибирски лук или пресен лук

Начин на приготвяне:

Поставете картофи в тенджера със студена вода, която да ги покрие около 5 см. След като водата кипне, намалете температурата и оставете картофите да се сварят като разбърквате често. За това са нужни около 11 до 14 минути. След това отцедете картофите и намачкайте до желаната консистенция. Пресейте брашното в суха мерителна чаша. Смесете го с млякото и бульона и добавете към картофите. Сгъстете сместа на котлона като разбърквате често за около 4 минути. Свалете от котлона и смесете сметаната, солта и черния пипер. Разпределете супата в 6 купички, добавете чедър сирене, бекон и лук отгоре.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *