Картофена салата с бекон и краставички

Необходими Съставки

картофи – 600 г

бекон – 200 г

кисели краставички – 4 бр.

лук – 1 глава червен /или лукчета от буркан/

зелена салата – 3 – 4 за подложка

за дресинга

горчица – 1 с.л. ретро

бяло вино – 1 с.л.

олио – на окол

оцет – бял винен

сол

черен пипер

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги сложете да се сварят до готовност в подсолена вода, като не и преварявате. Оставете ги хубаво да изстинат и ги нарежете на парченца.

Бекона нарежете на тънки лентички и го запържете за кратко с лука, който сте наситнили. Добавете към картофите и прибавете нарязаните също на лентички краставички.

Разбийте заедно съставките за дресинга и залейте салатата. Оставете я да се овкуси за 1 час, преди да я поднесете.

При поднасяне сложете листата салата в голяма чиния и разпределете картофената салата. Може да поръсите с малко накълцан магданоз или копър.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *