Refan-728×90-July-2019

Картофена супа

Необходими продукти:

2 големи картофа, около 300-350 грама

1 глава лук

1 морков

резен корен от целина или стрък от зелената част

1 червена пиперка, нарязана на ситно

3-4 с. л. олио

1,5 л. вода (зеленчуков бульон)

сол и черен пипер

щипка девисил

30-40 г. фиде

1 жълтък + 1 ч. л. кисело мляко

пресен магданоз за поръсване

лют пипер на люспи

Приготвянето на картофена супа:

Начин на приготвяне:

Морковът се настъргва на едро ренде, картофите се нарязват на кубчета, а лукът – на ситно. В загрятото олио се запържват лука и моркова, добавят се картофите, целината, пиперката и девисила, налива се водата, овкусява се със сол и черен пипер и супата се оставя да къкри до готовност, докато картофите омекнат. Добавя се фидето и супата къкри още 10-ина минути.

Застройката е само от жълтък и кисело мляко. Жълтъкът се разбърква с киселото мляко и се добавя към супата. Разбърква се. Преди сервиране поръсете със ситно нарязан магданоз и лют пипер по желание.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *