Картофена яхния

Необходими продукти:

картофи – 4 средно големи

лук – 1 малка глава

чушка – 1 бр. червена

вода – 750 мл.

олио – 2 – 3 с.л.

сол – на вкус

червен пипер – 1 с.л.

черен пипер

доматено пюре – 1 с.л.

брашно – 2 равни с.л.

магданоз

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на ситно и се запържва леко в олиото, прибавя се и ситно нарязаната чушка.

След като зеленчуците се задушат, се прибавят картофите и водата. След завирането на водата ври около 10 минути.

Добавят се брашното, доматеното пюре, червеният пипер, черният пипер и солта.

Ври още около 10 минути на слаб огън.

При сервиране се проръсва по желание с ситно нарязан магданоз.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *