Картофени бухти

Необходими продукти:

една чаена чаша сварени и намачкани на гладко пюре, сварени картофи /картофите се варят обелени в неподсолена вода – два броя ще ви стигнат/

една чаена чаша брашно

една чаена лъжичка бакпулвер

1 яйце

5 супени лъжици прясно мляко – 75 мл.

олио за пържене

Начин на приготвяне:

Оставете картофеното пюре да се охлади. След това го изсипете в тава, за да ви е удобно да работите.

Разбийте яйцето в отделна купичка и го прибавете към пюрето.

Прибавете солта.

Прибавете прясното мляко и разбъркайте за кратко с вилица.

Размесете бакпулвера и брашното. След това ги прибавете към горните продукти. Объркайте сместа. Ще се получи гъста и лепкава.

Загрейте олиото / не повече от 180 градуса /. В противен случай има вероятност вашите картофени бухти да останат недопържени във вътрешността.

С помощта на малка лъжица за сладолед загребвайте от тестото и пускайте в горещото олио.  Излизат 18 броя. След като бухтичките се зачервят от двете страни са готови. Изваждайте ги върху попивателна хартия макар, че почти не е нужно.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *