Картофени кюфтета по швейцарски

Необходими Съставки

картофи – 600 г за предпочитане сладки

черен пипер

сол

олио – 3 с.л.

масло – 25 г

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете фурната на слабо и застелете тавичка с 2 слоя кухненска хартия.

Измийте сладките картофи, обелете ги и ги настържете на едро в купа, овкусете със сол и пипер.

Половината от олиото загрейте в тиган с незалепващо покритие заедно с 1/2 от маслото.

Разделете на 2 половини картофите и от всяка оформяйте по 4 еднакви плоски рошави кюфтета с дебелина около 1 см.

Пържете първите 4 картофените кюфтета за около 5 минути от всяка страна или до хрупкав загар в мазнината, а останалите 4 – в другата мазнина.

Готовите кюфтета се отцеждат в тавата с кухненска хартия за 1-2 минути.

Забележка: Може да не правите картофите на отделни кюфтета, а да я изпържите наведнъж, като после разделите на 8 парчета. Често в тези кюфтета за по-силен вкус се добавят скълцан ситно бекон или шунка.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *