Картофени топки със сирене

Необходими продукти:

картофи – 1. 5 кг

сирене – 200 – 300 г

лук – 1 глава

яйца – 3 бр.

чубрица

сол

майорана

черен пипер

олио – за пържене

брашно – за овалване

чесън – по желание

Начин на приготвяне:

Обелват се картофите и се сваряват в леко подсолена вода с 2-3 скилидки чесън – само за лек аромат.

След това се намачкват или се пасират, прибавят се натрошеното сирене, настърганият лук и подправките.

Омесва се всичко и се прибавят 1 бр. яйце и 1 бр. жълтък, след което отново добре се размесва. Оставя се да престои 1 час.

Правят се топки и се овалват в брашно, а после в добре разбития белтък и другото яйце. Пържат се в сгорещено олио или се пекат в намаслена тава в умерена фурна.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *