Картофен омлет

Необходими продукти:

картофи – 4 – 5 броя

яйца – 3 броя

брашно – 1 – 2 с.л.

прясно мляко – 200 мл

сол

черен пипер

масло – 100 г

сирене – 100 г

кашкавал – 100 г

домати – 2 броя

магданоз – 1/2 връзка

Начин на приготвяне:

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват и сваряват, но не напълно. Отцеждат се и се настъргват, смесват се с яйцата, брашното, прясното мляко, солта и черния пипер. Сместа се пържи на части в сгорещеното масло, като се разстила подобно на палачинка.

Когато се запече се обръща от другата страна и докато се запече и там се поръсва с настърганите сирене и кашкавал.

Тиганът се похлупва за кратко, след което омлетът се изважда и поднася сгънат с гарнитура от магданозени нарязани домати.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *