Картофи с няколко вида сирена в гювече

Необходими продукти:

картофи – 1 кг

сирене – 400 г бяло

кашкавал – 400 г

моцарела – 1 бучка

топено сирене – 1 опаковка

сол

чубрица

черен пипер

червен пипер – по 1 щипка на гювече

мазнина

Начин на пригнотвяне:

Картофите се обелват и нарязват на парчета, след което се сваряват до полуготовност в подсолена вода. 4 гювечета се намазняват и в тях се разпределят картофите.

Във всяка форма се нарязва по 1/4 от сирената, овкусява се с подправки и леко се обърква. При нужда се прибавя и по малко олио.

Гювечетата се пекат на силна фурна за 20-30 минути.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *