
Необходими продукти:
- 1 кг картофи;
- връзка пресен копър;
- 3 скилидки чесън;
- 2 ч. л. сол;
- 2 ч. л. черен пипер;
- 2 ч. л. червен пипер;
- 3 с. л. зехтин;
Начин на приготвяне:
loading...
- Картофите се обелват, измиват и нарязват на по-едри парчета.
- След което в тава слагаме картофите, зехтина и объркваме добре.
- Следващата стъпка е да добавим към картофите солта, черния и червения пипер.
- Нарязваме на ситно чесъна и копъра и ги добавяме към останалите съставки.
- Объркваме всичко.
- На дъното на тавата изсипваме половин чаена чаша топла вода и покриваме с алуминиево фолио.
- Печем в предварително загрята фурна на 280 градуса.
- Първоначално печем с фолио около 30 мин., за да се задушат картофите.
- След това махаме фолиото и допичаме за още 10-15 мин. до получаване на златиста коричка.
- Сервираме докато картофките са топли, като аранжираме с нарязан копър. elda.bg