Картофи с подправки

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи;
  • връзка пресен копър;
  • 3 скилидки чесън;
  • 2 ч. л. сол;
  • 2 ч. л. черен пипер;
  • 2 ч. л. червен пипер;
  • 3 с. л. зехтин;

Начин на приготвяне:

loading...


  1. Картофите се обелват, измиват и нарязват на по-едри парчета.
  2. След което в тава слагаме картофите, зехтина и объркваме добре.
  3. Следващата стъпка е да добавим към картофите солта, черния и червения пипер.
  4. Нарязваме на ситно чесъна и копъра и ги добавяме към останалите съставки.
  5. Объркваме всичко.
  6. На дъното на тавата изсипваме половин чаена чаша топла вода и покриваме с алуминиево фолио.
  7. Печем в предварително загрята фурна на 280 градуса.
  8. Първоначално печем с фолио около 30 мин., за да се задушат картофите.
  9. След това махаме фолиото и допичаме за още 10-15 мин. до получаване на златиста коричка.
  10. Сервираме докато картофките са топли, като аранжираме с нарязан копър. elda.bg

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *