Картофи с топено сирене

Необходими продукти:

картофи – около 2 кг

сол

черен пипер – 1 к.л.

чесън на прах – 1/2 к.л.

червен пипер – 1 к.л.

чубрица – 1 с.л.

олио – 3 с.л.

прясно мляко – 250 мл

топено сирене – 200 г

Начин на приготвяне:

Нарязаните картофи се слагат в тава. Поръсват се с всички подправки+олиото и се разбъркват.

Сипва се вода до средата на картофите. Пекат се на 180 градуса до готовност.

През това време се слага млякото и сиренето на котлона. Бърка се докато сиренето леко се разтопи.

С тази смес се заливат готовите картофи. Пекат се още около 10 минути на 200 градуса.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *