Карък! Кметът на Бистрица К. Огненски счупи греблото на джипа-снегорин, докато го ремонтира, получи куп предложения: четвърт прасе, 2 л ракия, пръжки и вино, за да спаси от снега дупничани

Още при първия сняг кметът на дупнишкото село Бистрица Кирил Огненски отново яхна джипа-снегорин и тръгна да чисти улиците. Каръшки обаче – още при първото минаване по селските улици, където беше навалял 20 см сняг, се натъкна на камък и счупи носач на греблото и се наложи неотложен ремонт.

Вчера при минусови температури, под заплахата на нови снеговалежи, кметът Огненски цял ден ремонтира с оксижен греблото на джипа. Той качи снимка в социалната мрежа от ремонта и веднага получи оферти.

Негов приятел от Дупница му предложи четвърт прасе и 2 литра отлежала домашна ракия, за да почисти улицата, на която живее в Дупница, тъй като не може да изкара колата от гаража. Други пък му предлагаха вино и пръжки, но никой не дойде в Бистрица да му помогне в студа да се справи с проблема, само млад съсед мръзна с него половин ден, за да му помогне.

Както “Струма” писа, миналата зима кметът К. Огненски закачи гребло на джипа си и изчисти улиците на селото от натрупалия сняг, което предизвика адмирациите на местните хора.

Кметът на бобовдолското Големо село Васил Васев взе идеята от колегата си, и той монтира гребло на джипа си и изчисти селото от сняг, същото направи и преди дни.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *