Катастрофален старт на юношите на „Марек“, вкараха им 8 гола

Юношеската формация на „Марек“, който на магия успя да запази елитния статут на 19-годишните си таланти, тръгна в кампанията с катастрофалното 0:8 срещу столичния „Септември“. Голеадата откри с дузпа от съблекалнята Кристиан Тасков. С хеттрик се отличи Мартин Тодоров, две попадения реализира капитанът Делян Ганев, по веднъж вкараха Мирослав Делков и Александър Виденов. Резултатът сам по себе си говори красноречиво за огромната разлика в класите и предвещава във втори пореден сезон отчаяна битка за оцеляване на дупничани, водени за протокола от Иван Капитански. Играчите от миналогодишния състав се броят на пръсти, част от техните заместници са по-малки. В титулярния състав започна синът на бившия изпълнителен директор и легендарен футболист на „Марек“ Янек Кючуков – Емил. В първата междинка в първенството утре на „Бончук“ пристига „Монтана“, който през уикенда срази вкъщи „Янтра“ с 3:1. Точни за успеха бяха Денис Димитров, Георги Миланов и Любомир Веселов. Голям дял за победата имаше и вратарят Петър Петров, който се завърна това лято от „Левски“.

Антипостижението на марекчани срещу „Септември“ подобри „Верея“, който претърпя още по-унизително фиаско с 0:10 на гости на ЦСКА. Кадърът на благоевградските орлета в редиците на армейците Асен Дончев се отчете с два гола – от дузпа и с глава. Също толкова отбеляза дебютантът Калоян Симеонов. Роденият в Перник тийнейджър е племенник на бившия национал Велизар Димитров и дойде преди месец от „Лудогорец“, където бе обявен за най-добър нападател в академията на разградчани за отминалия шампионат.

„МАРЕК“ /U-19/: Вл. Георгиев, Орозов, Владимиров, Ангелов, Петков, Е. Кючуков, Заяков, Николов, Андонов, Кьосев, Нешев. Резерви: Чакъров, Ив. Георгиев, Теодоров, Евтимов, Димов, Нинов, Костов.

ТОНИ КИРИЛОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *