Катастрофира автобус на градския транспорт

Автобус на градския транспорт в Русе катастрофира днес малко преди 14.30 ч. Поради технически проблем превозното средство е излязло от пътя и се врязало в храстите. Пострадала е една пътничка, която е откарана в болницата със счупен крак, информира Русе медиа.

Инцидентът е станал на входа на Русе откъм София. Автобусът на фирма „Шанс“ е обслужвал 6-та линия към квартал „Средна кула“ и в него е имало 14 души. Шофьорът забелязал проблем, но докато се опитвал да го отстрани, автобусът излязъл внезапно от пътя. Пътници разказаха, че водачът е спрял и е слязъл, но превозното средство е продължило право към храстите. Кондукторката се опитала да настъпи спирачката, но без резултат.

Една от пътничките е пострадала, а останалите са се отървали със силна уплаха. На място бяха изпратени екипи на полицията и „Спешна помощ“. Пътниците в автобуса са извикали свои близки, които да ги откарат с коли.

31-годишният шофьор също бе в силен стрес. „Отстрани капакът ми се отвори, аз спрях, включих на скорост, реших да ставам да го затварям, той автобусът тръгна“, лаконично обясни той.

Междувременно се наложи на мястото на катастрофата да бъде изпратена втора линейка. Мъж, който е спрял да помогне при инцидента, бе ужилен от пчела и изпадна в тежък алергичен шок. Той също бе откаран в болница, след като получи първа помощ.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *