Refan-728×90-July-2019

Катина салата

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 големи картофа
4 кисели краставички 
2 с.л. олио
сол на вкус 
1 малко пакетче българско сирене крема
2 яйца 
2 с.л. кисело мляко
½ опаковка  лека майонеза
червен пипер за поръсване 
чесън на прах на вкус 
черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Белим картофите, измиваме ги и ги слагаме в тенджерка с вода на котлона да се сварят. Сваряваме картофите и ги нарязваме на много малки кубченца. Докато ги варим във водата слагаме и щипка сол, за да не останат безвкусни. Нарязаните кубченца картофки ги объркваме с 2 с.л олио.

В дълбока купа за салата слагаме на дъното картофите. Нарязваме киселите краставички на ситно и ги разпределяме върху картофите. Майонезата, киселото мляко и сиренето ги смесваме. Овкусяваме ги със сол, черен пипер и чесън на прах на вкус. Разбъркваме и слагаме получената – майонезена смес върху краставичките. Сваряваме две яйца и ги обелваме. Настъргваме яйцата най-отгоре с едрото ренде. Завършваме като поръсим с червен пипер.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *