НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4 големи картофа
4 кисели краставички
2 с.л. олио
сол на вкус
1 малко пакетче българско сирене крема
2 яйца
2 с.л. кисело мляко
½ опаковка лека майонеза
червен пипер за поръсване
чесън на прах на вкус
черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Белим картофите, измиваме ги и ги слагаме в тенджерка с вода на котлона да се сварят. Сваряваме картофите и ги нарязваме на много малки кубченца. Докато ги варим във водата слагаме и щипка сол, за да не останат безвкусни. Нарязаните кубченца картофки ги объркваме с 2 с.л олио.
В дълбока купа за салата слагаме на дъното картофите. Нарязваме киселите краставички на ситно и ги разпределяме върху картофите. Майонезата, киселото мляко и сиренето ги смесваме. Овкусяваме ги със сол, черен пипер и чесън на прах на вкус. Разбъркваме и слагаме получената – майонезена смес върху краставичките. Сваряваме две яйца и ги обелваме. Настъргваме яйцата най-отгоре с едрото ренде. Завършваме като поръсим с червен пипер.