КАТО ЛОРДОВЕТЕ И КОНТЕСИТЕ! С нестандартен урок под сенките на вековните дървета в двора на НХГ и 3-степенно меню осмокласници усъвършенстваха английския си

С нестандартен урок на открито осмокласници от Националната хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий” – Благоевград усъвършенстваха знанията си по английски език. По идея на учителка си Надежда Иванова учениците от 8 „д” клас /паралелката с профил „Изобразително изкуство”/ излязоха от класната стая и учиха в двора на училището. Бяха приготвили тристепенно меню, включващо няколко вида сладки по автентични английски  рецепти и сандвичи, които се оказаха изключително вкусни. Естествено не липсваше и оригинален английски чай с мляко, а учениците вещо разясниха как точно се приготвя и се разбърква традиционната английска напитка. Осмокласниците и учителката им бяха изпипали всеки детайл от урока и дори червените и сини столове бяха разположени така, че да символизират националното знаме на обединеното кралство. Така в непринудена обстановка, под сянката на вековните дървета, като истински лордове и контеси гимназистите отпиваха чай, четоха английски вестници и общуваха само на чуждия език.

„Идеята бе да „разчупя“ урока, да го направя по-интересен за учениците и по този начин да ги мотивирам да усъвършенстват английския си език в ежедневна среда“, сподели Н. Иванова.

За да подкрепи учителката и учениците, чай слезе да пие и ръководството на НХГ начело с директора М. Митов и двамата му заместници Светлана Солачка и Теодора Ацева. Педагози, сред които главният учител по БЕЛ Илонка Белева, по музика – Любима Манолова, по френски език – Б. Ичкова, също поздравиха колежката си за идеята и коментираха, че такъв вид уроци могат да се внедрят и по други учебни предмети. А учениците, отделили две седмици, за да се подготвят за английския си пикник, споделиха, че с нетърпение чакат следващия подобен час на открито. 

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *