КАТ разкарва глобени шофьори като хамстери из банкови офиси в Благоевград заради стари бланки на фишовете с невалидна сметка

Стари бланки за фишове с невалидна банкова сметка използват служителите на сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Благоевград. Уведомленията, върху които е отбелязана сметка в обслужващата банка, заличена още миналата година, продължават да се ползват от органите на реда в областния център на Пиринско. Така създават неприятности и загуба на ценно време на гражданите. Читатели на „Струма“ сигнализираха, че  им се наложило да обикалят банкови клонове, за да се изясни коя е новата сметка, по която да преведат наложените им от КАТ санкции. Оказвало се, че при констатиране на несъответствието на актуалната и заличена банкова сметка обичайната практика е потърпевшите да се изпращат да платят глобата си в сградата на КАТ – Благоевград, където офис има Кооперативна банка. Вместо нормална такса под 4 лв. за превода обаче, хората, които не са клиенти на тази банка, са принудени да извършат касово плащане, таксата за което се оказвала 8 лв. Така освен обикаляне из целия град и губене на ценно време, „спестовността” на благоевградските катаджии, които се стискат да изхвърлят на боклука старите бланки и да си поръчат нови с актуалните данни, бърка здраво в джоба на санкционираните граждани и пълни касичката на банката, настанена под наем в сградата на сектор „Пътна полиция“.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. В обществен интерес

    Моля, попитайте директора на ОДМВР по Закона за достъп до обществена информация дали комисионите,които офисът на ЦКБ в КАТ-Бл-д взема от гражданите са били сред критериите при избора на наемател на помещението.
    Защо след като обслужващата банка на ОДМВР-Благоевград е Райфайзенбанк,в КАТ има офис на Кооперативна банка?

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *