Кафява мечка шета в селата край Петрич и Сандански, напада пчелини, изчезнаха и кучетата на краварите

Кафява мечка шета в землищата на планинските села Игралище,  община Струмяни, и Дреново, община Петрич. За това сигнализираха местните жители. Мечката е нанесла вреда на собственик на пчелин в с. Игралище. Преди два дни е била видяна от местен жител в местността Шумнака. Там са се намирали и кошерите на дядо Иван. Хората са в паника и не излизат нощно време от домовете си.

 Мечката е видяна и в землището на с. Дреново от кравар. Добрата новина е, че за няколкото дни, откакто мечката се е настанила в землището на с. Игралище, няма нападнати стада и хора.

В землищата на селата Игралище, Никудин, Палат и Махалата има няколко стопани, които не са се оплакали да са им изчезнали крави, но няколко кучета са изчезнали от краварниците. Костите на някои от тях са открити в гората. Районът, в който е засечена мечката, се намира на  18  километра от Сандански  и 24  километра от Петрич. Преди години мечка с две мечета живя близо три-четири години в землището на с. Кашина, община Сандански и след това изчезнаха безследно. 

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *