Качамак

Качамакът е една от любимите храни на нашите баби и дядовци, но с тази рецепта ви гарантираме, че ще бъде предпочита храна и във вашето седмично меню.

Необходими продукти за качамак:

500 г царевично брашно

1.5 л вода

сол

300 г сирене

125 г масло

шарена сол

Начин на приготвяне:

Сложете 1 л от водата да заври заедно със солта.

В купа смесете царевичното брашно с останалата вода. Хубаво разбъркайте и добавете към врящата вода.

Бъркайте с дървена лъжица, докато се сгъсти и започне да балбука.

В чинии натрошете сирене. Сипете от качамака, пак сирене и качамак. В средата поставете бучка масло и поръсете с шарена сол.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *