Кашкавалена пита

Необходими продукти:

3 яйца

половин чаена чаша кисело мляко

половин чаена чаша слънчогледово олио

200 грама кашкавал

една чаена лъжичка сол – не я препълвайте, трябва да е равна

едно пакетче бакпулвер – 10 грама

1 и 3/4 чаени чаши брашно

20 грама краве масло за намазване на питата след печене

Начин на приготвяне:

Разтворете бакпулвера в киселото мляко и разбъркайте. Когато сместа шупне я изсипете в купата на миксера. Това става почти мигновено. Не отнема време.

Прибавете яйцата и разбъркайте за кратко.

Прибавете слънчогледовото олио и пак разбъркайте.

Прибавете солта.

Прибавете настъргания на едро ренде кашкавал. Отново разбъркайте за кратко. Тук е моментът, когато трябва да смените обикновените бъркалки с такива за тесто.

Започнете на порции да прибавяте брашното. Ще се получи гъста, лепкава смес.

Покрийте дъното и стените на тава с диаметър на дъното 18 на 30 сантиметра с хартия за печене. Може да използвате и кръгла тавичка с диаметър на дъното 24 см. Изсипете сместа с помощта на шпатулка и загладете.

Загрейте фурната на 180 градуса и вентилатор предварително. Изпечете вашата кашкавалена пита. Щом се зачерви е готова. В моята фурна е готова точно за 23 минути, но всяка фурна е различна. Наблюдавайте я и не я препичайте!

След като я извадите от фурната, я намажете с маслото, докато е гореща.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *