Кашкавалена супа

Необходими продукти:

2 ч.ч. прясно мляко

1 глава лук

корени за супа – магданоз, морков, целина

1 връзка пресен магданоз

200 г кашкавал

сока на 1/2 лимон

30 г масло

Начин на приготвяне:

Лукът и корените се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се пасират заедно с млякото, половината от пресния магданоз и маслото. Полученото пюре се връща в бульона и се кипва отново. Щом заври, се прибавя настъргания кашкавал и се вари докато се разтопи кашкавала. Супата се поднася топла, поръсена с останалия магданоз и овкусена с черен пипер.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *