Кашкавал пане

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • кашкавал – 400 грама
  • яйца – 1 брой
  • брашно – 4 супени лъжици
  • галета – 4 супени лъжици
  • олио – 150 мл

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарежете кашкавала на правоъгълни или триъгълни парчета с дебелина около 1 сантиметър. Кашкавалът сложете в купа със студена вода. Изберете стегнат и твърд кашкавал, тъй като мекият кашкавал би се разтекъл по време на пържене. Ако ползвате мек кашкавал, то не го потапяйте във вода.

В три отделни чинии сложете брашното, разбитото яйце и галетата. В тиган сгорещете мазнината. Всяко парче кашкавал овалвате добре в брашно, след това в разбитото яйце, а накрая и в галета и пържите в добре сгорещеното олио за около минута от всяка страна, или докато придобият златист цвят.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *