HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Квартал 40 в Сандански вече е във втора зона, за кафемашина и витрина за безалкохолно до 1 кв. метър ще се плаща 50 лева наем

Квартал 40 на Сандански вече е във втора зона и наемът за преместваеми обекти като кафемашини и витрина за безалкохолно върху площ от 1 кв. метър ще е 50 лева на месец, над 1 кв. метър – 100 лева на месец, става ясно от решение на ОбС – Сандански. Търговските обекти, находящи се в кв. 40, ще се таксуват вече за втора зона, а не за първа зона.

Разликата е в рамките на 2.50 лева на квадратен метър. За първа зона цената е 9.50 лева на квадратен метър, за втора – 7.00 лева. Предложението за промяна в зонирането е направено от кмета на общината Кирил Котев и бе гласувано единодушно от съветниците. Мотивите на градоначалника са, че квартал 40 се намира в периферията на централна градска част и терените и имотите там са свободни и не са заети заради по-високите наемни цени.

В момента в първа зона попадат площад „България”, площад „Алианц” и площад „Тодор Александров”. Промените са в сила от месец март, след направената промяна на Наредбата за местни данъци и такси с решение на Общинския съвет.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *