Кейк с банан

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. кристална захар
2 ч.ч.бяло брашно
1 бакпулвер
1/2 ч.ч. олио
1 с.л. какао
пудра захар
1 банан

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Яйцата се разбиват добре със захарта. Към тях се добавят киселото мляко и олиото и отново се разбиват. Прибавя се смесено с бакпулвер брашно и се разбива хомогенно сместа. Бананът се почиства от кората и се нарязва на парченца и се добавя към тестото. Половината се излива в намазнена с олио форма за кейк, а останалата част се смесва с 1 с.л. какао. Разбърква се добре и се налива върху сместа във формата. Печем на 180 градуса предварително нагрята фурна на горен и долен реотан до готовност, приблизително 45 минути, а може да проверим с клечица дали е изпечен. Готовият кейк поръсваме с пудра захар.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *