
ПРОДУКТИ:
600 г брашно, 150 г захар, 2 ч. л. сода бикарбонат, 400 мл вода, 100 г орехи, 240 г домашно сладко по избор, 200 мл олио, кората от 1 портокал, 1/2 ч. л. канела, олио за намазване.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
В сладкото се слага содата и престоява 10 минути. В купа се смесват ореховите ядки, нарязани наедро, настърганата кора от портокал, олиото, канелата, брашното, захарта и водата (трябва да е хладка). Прибавя се сладкото и се разбърква добре с лъжица. Сместа се изсипва в намазана с олио и посипана с брашно форма за кекс. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 35 минути. После внимателно с нож се отделя от формата. Когато изстине, се поръсва с пудра захар и се нарязва на парчета.